in de Dordogne (Périgord)
Huis
  Zicht op het hoofdhuis
vanuit de buitenkeuken

 

 

De buitenkeuken

 

Het huis

Het hoofdgebouw heeft op de begane grond een ruime (13 x 5,5 m.) woonkeuken met eiken vloer. Aan de westkant bevindt zich de keukenhoek en een eettafel die plaats biedt aan tien mensen. Aan de andere kant een brede open haard met schouw, omgeven door comfortabele zitmeubels. In de zomer maakt u vooral gebruik van de naast het huis gelegen buitenkeuken, die onder het dak van de voormalige tabaksschuur is gebouwd.

Op de eerste verdieping bevinden zich op de overloop een bureau, een wc, een open badkamer met douche en dubbele wastafels en een slaapkamer (7 x 5.5 m).

In de tegen het huis aangebouwde voormalige schuur bevinden zich een bijkeuken (met o.a. wasmachine, koel/vriescombinatie en wasdroger) en 2 ruime slaapkamers (plm. 15 m2), elk met eigen ingang en met een tweepersoonsbed (2.00 x 1.60). Beide kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet (plm. 5m2). Deze beide gastenverblijven beschikken bovendien over vloerverwarming.

Wij hebben ons best gedaan om de sfeer van het huis Frans te laten, maar hebben een aantal veelvuldig in Franse huizen aanwezige ongemakken vermeden. Zo zijn de maten van de bedden en de hoogte van de deuren in dit huis aangepast aan Nederlandse lichaamsmaten. Er is sfeervolle verlichting, en er zijn leeslampen.

Het huis beschikt over satelliettelevisie en -radio, een dvd-speler en een stereo-installatie. In de keuken staan een vijfpitsfornuis met twee ovens en bordenwarmer, een koelkast en een afwasmachine. Op het bureau boven staat een draadloos ADSL-modem/router. Het huis ligt binnen bereik van een 3G mobiel telefoonnetwerk.

Behalve de open haard en een houtkachel zijn er elektrische radiatoren die in de winter het huis kunnen bijverwarmen.

huiskamer buitenkeuken zithoek openhaard slaapkamer
  © DRCC 2011   info(at)vakantiehuisperigord.nl